Publieksdag Expedities Spitsbergen 2015/2020 - Poolshoogte nemen!

by Oceanwide Expeditions News 19.11.2019

Een nieuwe grote Nederlandse wetenschappelijke expeditie naar Spitsbergen staat weer in de steigers. Na het grote succes van SEES 2015 zullen in augustus 2020 vijftig wetenschappers en vijftig ‘anderen’ afvaren naar Edgeøya, Spitsbergen.
Publieksdag Expedities Spitsbergen 2015/2020  -  Poolshoogte nemen!

Barco: El Ortelius

Regiones: Ártico

Destinos: Svalbard

Beste poolliefhebber,

Een nieuwe grote Nederlandse wetenschappelijke expeditie naar Spitsbergen staat weer in de steigers. Na het grote succes van SEES 2015 zullen in augustus 2020 vijftig wetenschappers en vijftig ‘anderen’ afvaren naar Edgeøya, Spitsbergen. Daar zullen ze samen een hele reeks metingen doen, proeven nemen, tellingen uitvoeren; noem maar op. Hoog tijd dus om poolshoogte te nemen van wat de vorige expeditie opgeleverd heeft!

We nodigen u van harte uit voor de Publieksdag Expedities Spitsbergen 2015/2020 op 25 januari 2020. Wat heeft de expeditie in 2015 bereikt? Wat zijn de wetenschappelijke resultaten? En mooie verhalen? Wat hopen we komende zomer verder uit te pluizen? Het eerste deel van de middag staat in het teken van terugkijken, met vier wetenschappers die hun resultaten en ervaringen ieder zo’n half uur met u zullen delen. De sprekers zijn:

  • René van der Wal (ecoloog en citizen science-expert, Sveriges Lantbruksuniversitet)
  • Martine van den Heuvel-Grave (ecotoxicoloog, Wageningen University)
  • Ko de Korte (Oceanwide Expeditions en deelnemer van de allereerste expeditie in 1968/1969!)
  • Frigga Kruse (archeoloog, Christian-Albrechts Universität Kiel)

De middag wordt voorgezeten door prof. Kees Bastmeijer. In de pauze zijn er posters en video’s waarbij de broodnodige ijsbeer niet mag ontbreken. Na de pauze presenteren aanstaande deelnemers hun plannen voor de komende expeditie.

De deuren van Het Kasteel openen om 12:00 uur, koffie/thee (geen lunch) met een vertoning van een film over de voorloper van de SEES-expedities, in 1968/1969. Het programma duurt van 13:00 tot 17:00. Aansluitend is er ruimte tot napraten en bezinking. De kosten voor deelname zijn €25 (voor studenten €15). Dit is inclusief koffie en thee, twee consumptiebonnen en een kleine verrassing. U kunt zich via deze link opgeven. Deelname wordt bevestigd na de ontvangst van betaling. Er is plaats voor maximaal 120 gasten; de volgorde van binnenkomst van betaling is hierin leidend.

De organisatie ligt in de handen van het Arctisch Centrum in Groningen en de IMAKA-werkgroep. IMAKA nodigt elke maand een poolexpert − wetenschapper, journalist, kunstenaar en/of levenskunstenaar −  uit om te vertellen over hun passie en resultaten. Onze maandelijkse Nieuwsbrief en Facebookpagina houden u op de hoogte. De Publieksdag en expedities worden mede mogelijk gemaakt door Oceanwide Expeditions.

Voorafgaande aan deze bijeenkomst zou u een bezoek kunnen brengen aan het Universiteitsmuseum van de RUG. Daar is een bijzondere expositie te zien: Spitsbergen 79. De expositie kijkt aan de hand van nooit eerder vertoonde foto’s van expeditielid en wetenschappelijk fotograaf Ben Bekooy terug op deze bijzondere expeditie. Zie voor meer informatie: https://www.rug.nl/university-museum/exhibitions/2019/spitsbergen-79

Voor vragen kunt u ons altijd bereiken via expeditiespitsbergen@gmail.com. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Tot dan!

IMAKA en Arctisch Centrum, Groningen

Publieksdag Expedities Spitsbergen

25 januari 2020, 12:00-18:00
Het Kasteel, Melkweg 1 in Groningen
€25 per persoon (studenten €15)
Opgave via www.expeditiespitsbergen.nl

 

Foto: Ned. Spitsbergen Expeditie 1968 – ’69. Kapp Lee, Edgeøya, 30 april 1969. Foto: Arne Randers Heen
Piet Oosterveld en Ko de Korte merken een mannelijke ijsbeer in het kader van het onderzoek van IUCN naar de populatiegrootte van de ijsbeer. Op de achtergrond wachten een ietwat verdoofde moederbeer en haar twee jongen op hun beurt.

¿Le gusta este artículo? Compartir su apreciación:

Cruceros relacionados

Norte de Spitsbergen – 82 grados norte - Limpieza de las costas
Hasta 800 USD de descuento

Norte de Spitsbergen – 82 grados norte - Limpieza de las costas

Navegando más al norte

OTL14-20. Comience su crucero al norte de Spitsbergen con una caminata por el histórico Longyearbyen, luego únase a nuestra expedición al norte de la isla para disfrutar de paisajes fantásticamente bellos, de miles de aves, y por supuesto, de la estrella del show, el oso polar.

m/v Ortelius

m/v Ortelius

Fecha del crucero:

28 ago. - 4 sept., 2020

Precio:

4100 USD 3300 USD 800 USD de descuento

Chevron
Spitsbergen – Noreste de Groenlandia, Aurora Boreal
Hasta 250 USD de descuento

Spitsbergen – Noreste de Groenlandia, Aurora Boreal

Un viaje clásico de tres islas: hielo, Inuit y lejanía

OTL15-20. Los cruceros a Spitsbergen y el Noreste de Groenlandia navega por aguas llenas de paisajes impresionantes. La expedición pasa a través de áreas que albergan focas, aves marinas, ballenas y osos polares, coronada con vistas nocturnas de Auroras Boreales.

m/v Ortelius

m/v Ortelius

Fecha del crucero:

4 sept. - 18 sept., 2020

Precio:

6850 USD 6600 USD 250 USD de descuento

Chevron

Spitsbergen – Noreste de Groenlandia

Un viaje clásico de tres islas: hielo, inuit y lejanía

RVR27-20. El crucero a Spitsbergen y el noreste de Groenlandia navega por aguas llenas de paisajes impresionantes. La expedición pasa a través de áreas que albergan focas, aves marinas, ballenas y osos polares.

s/v Rembrandt Van Rijn

s/v Rembrandt Van Rijn

Fecha del crucero:

28 jul. - 15 ago., 2020

Precio:

por encargo

Alrededor de Spitsbergen – Kvitøya, En el reino de Polar Bear & Ice

Circunnavegación completa con una visita a Kvitøya

HDS10-20. Este crucero alrededor de Spitsbergen le da una gran chance de ver ballenas, renos, focas, y osos polares. La expedición desembarcará en Kvitøya, un sitio de significancia histórica, y hogar de una gran población de morsas.

m/v Hondius

m/v Hondius

Fecha del crucero:

2 ago. - 11 ago., 2020

Precio:

5050 USD

Este de Spitsbergen – Academia Ártica

Expedición científica holandesa a Spitsbergen

OTL11-20. Este es un viaje, con un grupo de científicos a bordo, que hará un seguimiento de las investigaciones que los científicos holandeses comenzaron en Edgeøya en el siglo XX. Es un viaje académico a la isla Edgeøya, al sur de Spitsbergen, organizado por la Universidad Holandesa de Groningen. Viaje dedic...

m/v Ortelius

m/v Ortelius

Fecha del crucero:

3 ago. - 12 ago., 2020

Precio:

5050 USD