Campbell eiland

Antarctic Peninsula

Regio: Antarctica

Bestemmingen: Rosszee

Campbell eiland

Campbell is het meest zuidelijke eiland van de Nieuw-Zeelandse sub-Antarctische eilanden. Het eiland kent minder dan 600 uren zonneschijn per jaar, het regent er 325 dagen per jaar en de gemiddelde temperatuur bedraagt slechts 7°C. Niettemin heeft het Campbell eiland veel te bieden.

Fauna op Campbell eiland

Op het eiland broeden rotspinguïns, grauwe pijlstormvogels en roetkopalbatrossen. Op de hogere delen van het eiland leven koningsalbatrossen, de 99% van de koningsalbatros populatie leeft op Campbell eiland. Ze leven in hoge nesten die verspreid liggen op de heuvelflanken. Het gezelschap van deze prachtige en serene wezens is een echt privilege.

Langs de kust ontmoeten we mogelijk Campbell-aalscholvers (een soort die nergens anders voorkomt) en geeloogpinguïns. De geeloogpinguïn is één van de meest zeldzame pinguïnsoorten ter wereld, er zijn slechts zo'n 2000 exemplaren bekend. Kelpmeeuwen, roodsnavelmeeuwen en de elegante Zuidpoolsternen zijn ook vaste metgezellen, naast de sporadische zeeleeuw.

‘s Werelds meest afgelegen boom op Campbell eiland

De ‘Eenzaamste Boom ter Wereld’ - een meer dan 100 jaar oude sitkaspar, kloek en struikachtig uitgegroeid in deze winderige omgeving, bevindt zich op Campbell eiland. De eerste andere boom bevindt zich meer dan 220 km verder op de Auckland eilanden. De boom werd geplant als een herdenkingsteken voor zij die het leven lieten bij pogingen aan het begin van de 20e eeuw om het eiland te koloniseren.

Campbell eiland is erkend als UNESCO werelderfgoed.

 

Interessant? Deel uw waardering: